• slide

Podotherapie

Comfortabel lopen bij voetklachten

Bewegen is belangrijk. En gezonde voeten zijn daarbij onmisbaar. Door de aanwezigheid in onze praktijk van Hanssen Footcare helpen wij u zo comfortabel mogelijk te lopen of te sporten, zodat u actief kunt zijn en blijven. Iedere woensdag is een podotherapeut aanwezig bij onze locatie Maastricht-West op de Tamboerijnstraat. U kunt bij haar terecht met al uw vragen over (pijnlijke) voeten en voor advies bij voetklachten.

 

Hanssen.jpg      voetencheck.jpg

 

Podotherapie

Binnen de medische wereld is de podotherapeut degene met de meeste kennis over voeten. De podotherapeut behandelt (pijn)klachten aan voeten en klachten tijdens het lopen. Vaak is pijn aan enkels, knieën, heupen of rug te herleiden naar de stand van de voeten. Ook veranderen voeten naarmate je ouder wordt. Denk aan een scheve grote teen met een knobbel, doorgezakte voeten, hielpijn of artrose. Goede voetzorg, in combinatie met de juiste schoenen, is dan extra belangrijk. Podotherapeut Fatima Oudra geeft advies en behandelt de voetklachten met oplossingen als steunzolen op maat, een nagelbeugel, taping, oefeningen, of bijvoorbeeld een teenorthese. Ook voor wondbehandeling kunt u bij haar terecht.

Steunzolen

Voeten staan aan de basis van een goede beweging. De podotherapeut kijkt naar het hele plaatje: uw houding, loopbeweging en karakteristieken van de voeten. Op basis van het voet-, houdings- en bewegingsonderzoek krijgt u een persoonlijk advies. Veel pijnklachten bij het lopen zijn te verhelpen of te verminderen met steunzolen op maat. Er zijn ook speciale maatvoetbedden voor sporters. Alle voetbedden worden specifiek op maat gemaakt voor uw voeten en zorgen ervoor dat u (weer) comfortabel kunt lopen.

Aanpassingen aan schoenen

Gezonde voeten en goed schoeisel zijn nauw met elkaar verbonden. Bij het voorkomen en verhelpen van voetklachten speelt schoeisel een grote rol. De podotherapeut geeft advies over geschikte schoenen en kan indien nodig doorverwijzen naar een orthopedisch schoentechnoloog voor een aanpassing aan uw schoenen die voor verlichting zorgt. Denk bijvoorbeeld aan een kleine aanpassing die de afwikkeling van de voet bevordert, of een aanpassing die zorgt voor betere demping tijdens het neerzetten van de voet.

Van voetzorg tot maatschoenen

Bij Hanssen Footcare zijn verschillende voetspecialisten actief. Van medisch pedicures tot podotherapeuten en orthopedisch schoentechnici. We hebben alle kennis en ervaring in huis om u goed advies te geven, de juiste onderzoeken en metingen te verrichten, uw voeten gericht te behandelen, en te zorgen dat uw schoeisel past bij uw activiteiten.

Maak een afspraak

Heeft u pijn bij het lopen? Of heeft u vragen over uw voeten of schoeisel? Wij geven graag advies. Ga naar www.footcare.nl of bel (045) 531 16 81 voor een afspraak.

Gratis voetencheck

U kunt bij ons ook terecht voor een gratis voetencheck. Ga naar www.footcare.nl en meld u hier aan voor de gratis voetencheck. U weet snel wat er met uw voeten aan de hand is en krijgt een vrijblijvend advies.