Bekkenklachten tijdens de overgang

De overgang is een natuurlijke periode in het leven van een vrouw dat begint tussen het 40e en 60e levensjaar. In Nederland zijn ongeveer 1,6 miljoen vrouwen in de levensfase waar overgangsklachten een grote spelen.  

 

Tijdens de overgang daalt de productie van het hormoon oestrogeen. Deze daling van oestrogeen kan verschillende fysieke en mentale gevolgen hebben. Zo kunnen vrouwen klachten ervaren als; slaapstoornissen, opvliegers, nachtelijk zweten, migraine, stemmingswisselingen en een droge huid.  Door de overgang worden ook de bekkenbodemspieren kwetsbaarder. Hierdoor kunnen klachten als (terugkerende) blaasontstekingen, obstipatie- en incontinentieklachten ontstaan.

 

 Door de overgang worden ook de bekkenbodemspieren kwetsbaarder.

 

Bekkenfysiotherapie kan een oplossing bieden rondom de klachten in het bekkengebied tijdens de overgang. De bekkenfysiotherapeut zal middels een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek samen met u achterhalen wat de oorzaak zou kunnen zijn voor uw klachten. Aan de hand van de bevindingen uit het onderzoek zal de bekkenfysiotherapeut u voorzien van informatie, adviezen en samen met u een behandelplan opstellen om u te helpen om van deze klachten af te komen of deze te verminderen.  

 

Wilt u een behandeling inplannen of meer informatie over de mogelijkheden? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.