Over ICL Fysio

Onze praktijk is opgericht in 1980 als een maatschap tussen Martin Koekelkoren en Bary Berghmans. Vanaf het begin was het een zeer succesvolle praktijk waar algemene fysiotherapie met sportfysiotherapie afgewisseld werd. Een groot aantal regionale sportverenigingen vond al heel snel de weg naar ons adres Vezeldonk 19 te Maastricht. 

 

Nadat wij in 1985 versterkt werden door de komst van Lilian Smeets en enkele andere medewerkers konden wij als praktijk ook een belangrijke rol betekenen voor verschillende verzorgingstehuizen voor ouderen, waarvan het voormalig Bejaardenhuis Malberg, nu Scharwyerveld, en de Koepelhof de belangrijkste zijn. Ook begonnen we met het invoeren van verschillende specialisaties waarbij met name de functionele problematiek van bekkenbodem en blaas, voor volwassenen en kinderen, de belangrijkste progressie vertoonde. 

 

In 2004 werd zusterbedrijf Integrated Care Limburg (ICL) opgericht, wat zich richt op arbeid en gezondheid. In datzelfde jaar heeft Martin de organisatie vaarwel gezegd. Onlangs is Lilian, die tot begin 2023 betrokken was als bekkenfysiotherapeut bij ICL Fysio vanuit het MUMC+, met een welverdiend pensioen gegaan. Onlangs zijn Martin, Lilian en Bary nog samen gekomen om hun jarenlange samenwerking met een diner af te sluiten, de vriendschap zal echter nooit overgaan. 

 

In 2019 kregen wij de kans om een pand te kopen van de scouting in het Viegenpark tussen Malpertuis en Caberg in Maastricht-West. We hebben dit gebouw omgetoverd tot een mooi en multifunctioneel pand. Het karakter van het pand is behouden gebleven en er hangen nog een aantal zaken die de voormalige aanwezigheid van de scouting eren. Zowel de collega's van ICL Fysio zijn hier werkzaam, als de logopedisten van Suzanne Cornelussen, kinderfysiotherapie Marie-Thérese Pelgrim en Maastricht Sport. Onderstaand een kleine impressie van de verbouwing in 2019. 

 

ICL Fysio is een maatschappelijk betrokken fysiotherapiepraktijk. Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd voor de mensen in de omgeving. Zo heeft ICL Fysio al meegedaan aan Festival Maas! in samenwerking met de Turkse moskee Stichting MCC Tevhid en Stichting Kompenei en aan de buurtcamping in samenwerking met de gemeente Maastricht en Maastricht University

 

Ondertussen werken er meerdere gespecialiseerde fysiotherapeuten bij ICL Fysio. Wij kunnen onze patiënten op diverse en uiteenlopende wijze ondersteunen bij het verhelpen van klachten of het voorkomen ervan. Klik hier om verder te lezen over onze specialisaties.