Trampolinefit

Met plezier bewegen

Het trampolineproject van ICL is voor jong en oud! Op een leuke wijze aan uw conditie werken, specifieke gezondheidsklachten verhelpen, gewicht verliezen of uw houding verbeteren? Leren om de balans beter te bewaren? Of gewoon met plezier sportief bezig zijn? Het kan allemaal met maar één toestel: de bellicon® mini trampoline. Iedereen kan deelnemen. Iedereen kan werken aan de eigen conditie op eigen tempo. Springen hoeft niet, bouncen is al genoeg! Door de beugel die eraan zit kan men zich vasthouden en zal men zich veilig voelen. Door de vering van de trampoline is het niet belastend voor de gewrichten. U voelt zich weer even kind. Met heel veel plezier samen bewegen!

 

TrampolineFit voor ouderen

Voor ouderen is het van belang om in beweging te blijven en sterk en gezond te blijven. Helaas blijkt uit onderzoek dat slechts één op de zes mensen boven de 65 jaar nog voldoende lichaamsbeweging krijgt. Met het TrampolineFit willen we juist deze groep mensen stimuleren om op een plezierige manier te bewegen. Het bewegen op de trampoline heeft zelfs met de eenvoudigste training al een positief effect op balans, coördinatie, de botten en het voorkomen van ouderdomsziekten. 

 

ICL Fysio en Maastricht Sport 

Doelgroep 
Ouderen en mensen met verhoogd valrisico

 

Tijden

Op maandagochtend van 11:00-12:00 en op donderdagochtend van 11:00-12:00 is er de mogelijkheid om deel te nemen aan TrampolineFit. U dient zich wel van de voren aan te melden. Dit kan vooraf aan de balie of telefonisch via 043-3473555. 

 

Meenemen
Sportieve kleding en schoenen, een flesje water en eventueel een handdoek.

Deelnemen
De eerste 12 lessen zijn gratis, daarna kun je doorstromen naar een gevorderde groep. Hiervoor zal een kleine bijdrage per les worden gevraagd.