Medical Taping

Medical Taping is een vorm van tapen waarbij elastische tape gebruikt wordt. Medical taping kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen zoals houdingscorrecties, verminderen van ontstekingen of vochtophopingen en behandeling bij overbelasting. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

 

De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Met welke klachten kun je terecht bij ICL Fysio voor Medical Taping?

  • Hooikoorts (ter vermindering van klachten)
  • Nekklachten (bij hoofdpijnklachten ter vermindering van)
  • Schouderklachten (bv. schouderluxatie)
  • Armklachten (bv. golf- of tennisarm)
  • Rugklachten (bv. lage rugklachten)
  • Menstruatiepijnen (ter vermindering van)
  • Beenklachten (bv. kruisbandblessures, lopersknie of zweepslag)
  • Enkelklachten
  • Houdingscorrecties

Is Medical Taping geschikt bij hooikoorts?

Heb je last van hooikoorts klachten? Medical Taping wordt hierbij succesvol toegepast. Uit onderzoek is gebleken dat na een eerste keer tapen er al direct een positief effect merkbaar. Eventueel kan na één week nogmaals tape worden aangebracht om de klachten nog verder te laten afnemen. Geadviseerd wordt om de tape minimaal 5 dagen te laten zitten en na een week de volgende tape aan te brengen. 

Wordt Medical Taping vergoed?

Indien Medical Taping wordt toegepast binnen je behandeling, dan worden hier geen extra kosten voor in rekening gebracht. De vergoeding van de tape is opgenomen in de vergoeding van de behandeling. 

Wat kost Medical Taping zonder fysiotherapie eenmalig?

Bij ICL Fysio kunt je een afspraak maken voor het aanbrengen van de tape zonder fysiotherapiebehandeling, bijvoorbeeld bij hooikoortsklachten. Hierbij zal er geen consult inrekening worden gebracht, enkel de kosten voor het gebruik van de tape (5 euro per keer).

Heb ik een verwijzing nodig voor Medical Taping?

Voor Medical Taping heb je geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. 

Heb jij nog vragen of wil je aanvullende informatie? Wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 043-347 35 55 of stuur een email naar info@iclfysio.nl.