Covid revalidatie

Terug naar je eigen kracht

Corona, wie is er nog niet mee in aanraking gekomen? Heb je het zelf niet gehad, dan ken je vast en zeker wel iemand in jouw omgeving die hiermee te maken kreeg. Omdat velen na een Covid-19 besmetting restklachten ervaren legt ICL Arbeid je graag uit hoe je terug gaat naar je eigen kracht.

 

Middels revalidatie na corona kun je werken aan het verbeteren van je uithoudingsvermogen en kracht. ICL Arbeid en ICL Fysio hebben sinds maart 2020 vele mensen begeleid terug naar hun eigen kracht. Door de multidisciplinaire aanpak kan er doelgericht gewerkt worden aan herstel. Lees snel verder om meer te weten te komen over restklachten, het revalidatietraject en de nazorg.

 

ICL Fysio en ICL Arbeid hebben de afgelopen maanden vele mensen in hun revalidatie na corona mogen begeleiden. Sissi Sieben uit Maastricht is een van deze revalidanten. In het onderstaande filmpje verteld Sissi meer over haar ervaringen bij ICL. 

"Door het herstelprogramma van ICL voelde ik me weer een heel ander mens"

Sissi Sieben

 

Welke restklachten kun je hebben na Covid-19?

De restklachten na Covid-19 zijn zeer divers en uiteenlopend. Iedereen ervaart de klachten op zijn eigen manier. Heb je klachten die onderstaand niet erbij staan, dat kan!

Veel voorkomende klachten zijn:

 • Verminderde longcapaciteit
 • Verminderd uithoudingsvermogen
 • Pijn of stijheid aan gewrichten
 • Algehele vermoeidheid
 • Verwardheid of gevoel van wolken in het hoofd
 • Angstgevoelens of depressie
 • Onverwacht traag herstel 
 • Moeite met focus
 • Lichamelijke klachten zoals afname van spierkracht of een verminderde conditie
 • Gevoel van vermoeidheid
 • Moeite met uitvoeren van dagelijkse activiteiten

Hoe ziet de revalidatie na corona uit bij ICL Fysio?

Integrated Care Limburg bestaat uit twee onderdelen; ICL Arbeid en ICL Fysio. Beide bedrijven werken samen aan het herstel van particulieren en werknemers. Door het multidisciplinaire team kan de coronarevalidatie aangepast worden op de doelen en wensen van de revalidant.

Dit betekent dat er doelgericht aan de slag gegaan wordt om op verschillende vlakken weer terug naar je eigen kracht te gaan. Door de inzet van ICL Arbeid wordt het stuk 'terug naar werk' ook belicht in de revalidatie. 

Hoe lang duurt de revalidatie na corona?

De duur van de revalidatie is afhankelijk van het klachtenbeeld. Doordat ICL Fysio en ICL Arbeid zorg op maat bieden kan dit uiteenlopen. Om de revalidatie goed te kunnen starten zal er een intakegesprek plaatsvinden met de fysiotherapeut, waarna een behandelplan wordt gemaakt in samenspraak met de revalidant.

Ziet mijn revalidatie gedurende de hele periode hetzelfde eruit?

Bij ICL Fysio en ICL Arbeid staan tussentijdse evaluaties en nazorg vast op de planning. Dat betekent dat wij de voortgang monitoren en de behandeling bijstellen indien nodig. ICL Arbeid hecht grote waarde aan evidence based werken en de nieuwste behandeltechnieken worden binnen het traject toegepast om de kwaliteit te waarborgen. Na het revalidatietraject kan de revalidant ervoor kiezen om onder begeleiding te blijven sporten. Nazorg maakt altijd onderdeel uit van het traject. 

Wordt revalidatie na corona vergoed vanuit de zorgverzekering?

Revalidatie na corona kan vergoed worden vanuit de zorgverzekering mits er vastgesteld is door een arts of specialist dat er sprake is (geweest) van een coronabesmetting.

De zorgverzekeraar vergoed maximaal 50 fysiotherapiebehandelingen per 6 maanden. De herstelzorg wordt momenteel tot augustus 2022 vergoed vanuit de basisverzekering (d.d. 15-12-2021). Bij een vergoeding vanuit de basisverzekering geld dat het eigen risico aangesproken wordt.

Voor uitgebreide informatie over de vergoedingsmogelijkheden kan je kijken op Verzekerde Zorg paramedische herstelzorg na Covid-19  of contact opnemen met onze secretaresses.

Welke aanvullende hulpverlening is er mogelijk tijdens mijn corona revalidatie?

Aanvullend kan bij ICL Arbeid ook de ergotherapeut, psycholoog,  arbeidsdeskundige en re-integratiecoach ingezet worden indien nodig. ​​​​​​​ 

Heb jij nog vragen of wil je aanvullende informatie? Wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 043-347 35 55 of stuur een email naar info@iclfysio.nl.