• slide

Over ICL Fysio

Historie

ICL Fysio is voortgekomen uit een praktijk voor fysiotherapie die in 1980 werd opgericht onder de naam: ‘Praktijk voor fysiotherapie Koekelkoren-Berghmans-Smeets’. Deze praktijk was vanaf het begin gevestigd aan de Vezeldonk 19 in de Maastrichtse wijk Oud-Caberg.

In de beginjaren was deze praktijk voornamelijk gericht op reguliere fysiotherapie en op sportfysiotherapie bij verschillende verenigingen in Maastricht. Omdat de klachten van de patiënten in de loop der tijd steeds uiteenlopender van aard werden en ook vaker arbeid gerelateerd, groeide de praktijk met een aantal specialisten uit tot een multidisciplinair gezondheidscentrum. 

Van Praktijk voor fysiotherapie naar ICM

Om die reden werd er -naast de fysiotherapiepraktijk- een multidisciplinair centrum voor arbeid en gezondheid opgericht onder de naam: Integrated Care Maastricht (ICM),  een naam wat meer recht doet aan de werkzaamheden en de visie van het bedrijf, namelijk integrale zorg bieden aan mensen op het gebied van arbeid en gezondheid, waarbij een patiënt, cliënt of opdrachtgever bij één partij terecht kan met al zijn hulpvragen.
Het totale ICM-team bestond uit fysiotherapeuten, psychosociale trainers en arbeidstrainers. Later zijn daar nog een voedingsdeskundige en een budgetcoach aan toegevoegd.

De Praktijk voor fysiotherapie Koekelkoren-Berghmans-Smeets hield op te bestaan en werd voortgezet onder de naam ICM Fysio. Dit voor de herkenbaarheid richting haar zusterorganisatie ICM. 

Van ICM naar ICL

De wens om kort(er) bij de patiënt in de buurt gevestigd te zijn, bracht met zich mee dat ICM zich ook vestigde in Heerlen omdat een groot deel van de cliënten uit regio Parkstad afkomstig was en nog steeds is. Hierdoor kan ICM beter in gaan op de behoeften van de cliënten en de opdrachtgevers om dichter bij huis te kunnen worden behandeld. Deze uitbreiding had tot gevolg dat de bedrijfsnaam werd gewijzigd in: Integrated Care Limburg, oftewel ICL.
Ook de naam van de fysiotherapiepraktijk werd hierna aangepast in ICL Fysio.

ICL en samenwerken

Samenwerkingsverbanden zorgen er ook voor dat ICL Fysio op meerdere plekken te vinden is. Onze collega’s van DIT Fysio uit Eijsden verzorgen bij ICL Fysio op de twee Maastrichtse locaties manuele therapie en ICL Fysio verzorgd op haar beurt in Eijsden de bekkenfysiotherapie. Wij geloven erin dat je door samenwerking nog meer voor de patiënten kunt betekenen.