• slide

Revalidatietherapie

Wat is revalidatietherapie?C revalidatie.jpg

Revalidatietherapie komt vaak aan bod wanneer een patiënt een trauma heeft opgelopen, een operatie is ondergaan of wanneer de belastbaarheid (door mogelijk door uiteenlopende redenen) verminderd is. Revalidatie richt zich op herstel of verbetering van mogelijkheden bij mensen met blijvend of langdurig lichamelijk letsel of een functionele beperking. 

Heb je een operatie aan je heup, knie, schouder of enkel gehad? Ook voor postoperatieve revalidatie kun je bij ICL Fysio terecht. Om je zo goed mogelijk te laten herstellen, zorgt de fysiotherapeut voor een persoonlijk revalidatieprogramma. Onze fysiotherapeuten hebben ruime ervaring met het verzorgen van revalidatie na diverse operaties. Samen met jou streven wij ernaar dat je aan je operatie geen blijvende beperking overhoudt.
 

Met welke klachten kun je bij de ICL Fysio revalidatietherapie terecht?

  • Na een vasculaire operatie
  • Na een gewrichtsvervangende operatie
  • Na een operatie aan een gewricht en/of spieren
  • Om aan te sterken na een operatie
  • Na een hernia 
  • Bij chronische pijn
  • Bij een aangeboren aandoening of lichamelijke beperking
  • Bij spierziekten
     

Verloop revalidatie

Voorafgaand aan de behandeling zal er eerst een intakegesprek worden gepland. Binnen dit gesprek wordt de huidige situatie volledig in kaart gebracht en samen met u doelen en behandelplan opgesteld. Hierbij gaan wij uit van een actieve revalidatie waarbij aandacht is voor beweeggedrag, voorlichting en begeleiding bij de terugkeer naar het dagelijkse leven, werk en/of sport. Indien wij denken dat je klachten te fors zijn om bij ons behandeld te worden, zullen wij je doorverwijzen naar een partij waarvan wij denken dat ze je beter kunnen helpen, bijvoorbeeld naar Adelante. 

Tom2 revalidatie.jpgVergoedingen en verwijzingen 

Voor fysiotherapie heb je geen verwijzing van je huisarts of specialist nodig. Wil of moet je aan huis worden behandeld of heb je een chronische aandoening of operatie ondergaan, dan is een verwijzing wel nodig. De verwijzing is nodig omdat een aantal chronische aandoeningen vanuit de basisverzekering vergoed worden vanaf de 21ste behandeling. De lijst met chronische aandoeningen is door de overheid opgesteld.

Mocht je na het lezen van de bovenstaande informatie nog vragen hebben of wilt u een afspraak inplannen met een ICL Fysio fysiotherapeut? Neem contact met ons op via 043-3473555 of mail ons info@iclfysio.nl.