Dé gespecialiseerde fysiotherapiepraktijk in jouw buurt

Wij zijn een fysiotherapiepraktijk met vestigingen in Maastricht West, Maastricht Oost en Parkstad, maar we bieden ook op diverse andere locaties onze hulpverlening aan. Wij hebben vele specialisaties in huis, die wij in onze verschillende locaties kunnen aanbieden. Ons team bestaat uit ervaren, deskundige en gemotiveerde therapeuten die er alles aan doen om onze patiënten zo goed mogelijk te helpen. 

 

Onze dames van het secretariaat staan je met veel plezier te woord. Heb jij een vraag, dan kun je hiermee terecht bij onze secretaresses. Veel gestelde vragen kunt u wat verder naar beneden vinden, wellicht zit daar het antwoord op jouw vraag ook bij!

Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest

Ons team

Veel gestelde vragen

Heb ik een verwijzing nodig?

Voor de behandeling bij ICL Fysio heb je geen verwijzing van een huisarts of specialist nodig. Is dat wel het geval omdat je bijvoorbeeld een chronische aandoening hebt, dan zullen onze secretaresses je hierop attenderen. 

Bij een chronische aandoening heb je wel een verwijzing nodig van een huisarts of specialist.

Heeft ICL Fysio een contract met alle zorgverzekeraars?

ICL Fysio heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Dit betekent dat als je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, je in aanmerking komt voor vergoeding van je behandelingen.

 

Ik ben jonger dan 18. Worden mijn behandelingen vergoed?

Ben je jonger dan 18 jaar, dan heb je per klacht recht op vergoeding vanuit de basisverzekering voor de eerste 18 behandelingen. 

Ik heb een chronische aandoening. Worden mijn behandelingen vergoed?

Heb je een chronische aandoening, dan kan het mogelijk vanuit de basisverzekering worden vergoed vanaf de 21e behandeling. Hou er rekening mee dat het eigen risico wordt aangesproken. De eerste 20 behandelingen dienen vanuit je aanvullende verzekering te worden vergoed of worden bij de patiënt in rekening gebracht. 

 

Wat zijn de tarieven indien ik niet verzekerd ben voor fysiotherapie?

Indien je niet aanvullend verzekerd bent, dan kun je alsnog bij ICL Fysio terecht om geholpen te worden bij je klachten. We sturen je dan iedere maand een factuur. 

  • Intake en onderzoek €55
  • Fysiotherapie, per 30 minuten €38,50
  • Bekkenfysiotherapie, per 30 minuten €49,50
  • Manuele therapie, per 30 minuten €49,50
  • Kinderfysiotherapie, per 30 minuten €49,50
  • Toeslag aan huis behandeling, €12,50

Ik kan niet naar mijn afspraak komen, wat moet ik doen?

Wij reserveren de afgesproken tijd in onze agenda. Wij vragen je om tijdig je afspraak te annuleren. Bel of mail je 24 uur van tevoren, dan kun je kosteloos je afspraak annuleren. Nadien zijn wij genoodzaakt de geplande afspraak volledig te declareren. 

Je afspraak kun je telefonisch annuleren via +31(0)43-347 35 55 of per mail via info@iclfysio.nl. Zijn wij telefonisch niet bereikbaar, dan is het mogelijk een voicemailbericht achter te laten. 

Welke specialisaties heeft ICL Fysio?

Bij ICL Fysio kun je terecht voor:

  • Reguliere fysiotherapie
  • Bekkenfysiotherapie (ook voor kinderen)
  • Manuele therapie
  • Kinderfysiotherapie
  • Revalidatietherapie (na een ongeluk of operatie)
  • Covid revalidatie of revalidatie na corona
  • Neurorevalidatie
  • Lymfedrainage
  • Kinderergotherapie
  • Better in, better out (ter voorbereiding op een operatie)
  • Medical Taping
  • FysioVitaal (trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut)
  • Trampolinefit

Meer lezen over onze speciliasties kun je hier.

Kan ik bij ICL Fysio onder begeleiding van een fysiotherapeut (i.o.) sporten?

Sporten onder begeleiding is bij ICL Fysio in Maastricht West en Maastricht Oost mogelijk. We noemen dit FysioVitaal. Met een persoonlijk traininingsprogramma ga je werken aan het verbeteren van je belastbaarheid en vitaliteit en aan het verminderen van klachten. Meer informatie over de FysioVitaal trainingen? Klik hier en lees verder. 

Blogberichten

Kinderfysiotherapie bij ICL Kids

Kinderfysiotherapie is een specialisme binnen het vak fysiotherapie. Kinderfysiotherapie richt zich op problemen rondom het bewegen en het bewegingssysteem van kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar. Wanneer je kind problemen ondervindt met bewegen, dan is de kinderfysiotherapeut de aangewezen zorgverlener. 

Lees meer »

Bekkenklachten tijdens de overgang

De overgang is een natuurlijke periode in het leven van een vrouw dat begint tussen het 40e en 60e levensjaar. In Nederland zijn ongeveer 1,6 miljoen vrouwen in de levensfase waar overgangsklachten een grote spelen.  

Lees meer »

Wat als pijn niet meer vanzelf weggaat?

Pijn is een belangrijk beschermingsmechanisme van ons lichaam! Bij het koken brandt je je vinger aan de pan. Auw.. direct trek je je vinger terug om erger te voorkomen. De dagen erna blijft het gebied rondom de plek waar je je vinger hebt gebrand gevoelig tot het volledig hersteld is. Deze acute pijn ontstaat bij schade aan weefsel van ons lichaam. Het zorgt ervoor dat je rust neemt of bepaalde bewegingen even niet meer maakt zodat het weefsel kan herstellen. Normaal duurt dit enkele dagen of weken en zal de pijn vanzelf weer weggaan.

Lees meer »

Wordt u binnenkort geopereerd? Better in, better out!

Wordt u binnenkort geopereerd? Of krijgt u een nieuwe heup of knie? Of moet u een hartoperatie of buikoperatie ondergaan? Zorg dat u zo fit als mogelijk de operatie in gaat. Dit zorgt voor minder complicaties na de operatie. Het trainen voor een operatie wordt ook wel Better in – Better out, of Fit4Surgery genoemd. 

Lees meer »

Geef jij ons ook een review? 

Rating: 5 sterren
5 stemmen

Onze locaties

Maastricht West, Tamboerijnstraat 40

Maastricht Oost, Leidenlaan 14

Parkstad, Akerstraat 108

Klik op een van de bovenstaande foto's voor een directe link naar Google Maps