Ouder worden en fit blijven: wie wil dat nou niet?

Ouder worden en fit blijven: wie wil dat nou niet?

Groepslessen helpen om fit te blijven

We worden steeds ouder, met alle problemen en beperkingen die daarbij horen. We gaan als we op leeftijd komen vaak slechter horen en/of zien en, als we niet goed voor onszelf blijven zorgen, worden we stijver in de gewrichten en gaan daardoor minder bewegen. We worden bang om te vallen en onze -vaak poreuze- botten te breken. Op zeker spelen en achter de geraniums gaan zitten -en blijven zitten- is echter het laatste wat we willen.

Het hoeft niet zover te komen.
Als we als oudere bijvoorbeeld gaan wandelen, fietsen, zwemmen, tennissen, yoga ’en om in beweging te blijven, onszelf trainen, verhogen we onze weerstand tegen allerlei ouderdomskwalen en blijven we ons langer jong en gezond voelen. Vroeger was je oud en versleten met 65 jaar, nu zie je mensen van 80 jaar en ouder nog fit en gezond door het leven gaan. We hebben natuurlijk niet alles zelf in de hand, en je moet een beetje geluk hebben ook, maar het is nooit te laat om aan jezelf te werken. Begin vandaag nog.

ICL Fysio helpt u daarbij.

Elke activiteit begint met de eerste handeling. ICL Fysio kan u daarbij helpen. Hoe? Dat leest u hieronder:

Doe mee aan onze groepslessen en meld u aan. We weten zeker dat het u goed zal doen.

Integrated Care Limburg (ICL Fysio) heeft oog voor de lichamelijke ongemakken die het gevolg zijn van ouder worden en biedt -als enige in Maastricht- groepslessen aan speciaal voor ouderen en oudere alleenstaanden, gericht op onbalans en valpreventie.

U bent welkom!

Het doel is om onbalans en vallen met behulp van eenvoudige houdings- en bewegingsvormen te voorkomen. Daarnaast is er in elke les aandacht voor ademhalingsoefeningen, waarvan vaststaat dat het toepassen van de juiste ademhalingstechniek bijdraagt aan het vlotter herstellen na inspanningen en aan het verbeteren van de lichamelijke conditie .

Door steeds opnieuw tijdens de lessen aandacht te besteden aan hoe ouderen hun houding en beweging kunnen verbeteren en door het aangeleerde in het dagelijkse leven toe te passen, krijgen de deelnemers meer zelfvertrouwen, durven ze zich veel eerder en zelfverzekerder te bewegen, blijven ze fit(ter) en kunnen de geraniums voorlopig achterwege blijven.

Waar?
De groepslessen die ICL fysio wekelijks -tegen een kleine vergoeding- organiseert vinden plaats op maandagmiddag (m.u.v. feestdagen) tussen 14:00 en 15:00 uur in ‘Zorgcentrum Scharweyerveld’ aan de Daaldersruwe 93 in Maastricht.

Alle ouderen zijn welkom!
Deelname is niet alleen mogelijk voor bewoners van het zorgcentrum maar ook voor ouderen en (oudere) alleenstaanden die niet in dit verzorgingstehuis wonen.
Bij voldoende belangstelling wordt in overleg met de instelling gezocht naar uitbreiding van het aantal lesuren.

Door wie?
Harrie Willems
, gediplomeerd yoga- en fitnesstrainer bij ICL fysio, en graag geziene gast in het tehuis, verzorgt al enkele jaren met succes deze trainingen. De yoga en bewegingslessen van Harrie zijn niet prestatiegericht en bieden de mogelijkheid om in een rustig tempo binnen uw eigen grenzen mee te doen.

Is uw interesse gewekt?
- Bent u die oudere die wil blijven bewegen en aan z’n zelfvertrouwen en conditie wil werken, samen met anderen?
- Bent u die oudere die fit wil blijven en daar best wat deskundige hulp bij kan gebruiken?
- Bent u die oudere die bang is om te vallen en komt u daardoor de deur niet meer uit maar dat wel graag zou willen?
- Of bent u die eenzame oudere die graag aan onze trainingen wil meedoen en vandaaruit weer sociale contacten zou willen opdoen met leeftijdgenoten?

Kom dan op maandagmiddag geheel vrijblijvend eens kijken naar deze laagdrempelige trainingen onder leiding van Harrie Willems / ICL Fysio.
Aanmelden kan telefonisch bij Harrie op tel.nr. 06.1479561.
Bij hem kunt u ook terecht met uw vragen of voor meer informatie.

We zien u graag komen!!!!

Het ICL Fysio-team

Image9.jpeg